Allt du behöver veta om ditt garage

Bostadsbolaget kommer inventera alla garage under 2023 för att säkerställa att de är i gott skick. I samband med inventeringen ser vi även till så att ventilationen i garaget fungerar som den ska. Därför kommer här – Allt du behöver veta om vad som gäller i ditt garage 2023

Har du ett garage hos oss? Grattis! Då slipper du skrapa rutorna när det är kallt ute. I ditt garage står din bil säkert och du har en bra plats för förvaring av däck och andra tillbehör till bilen.

Har du haft tillgång till vatten i ditt garage?
För att kunna följa kommunens miljökrav där det bland annat inte är tillåtet att tvätta bilar där vattnet rinner ut i det kommunala avloppet eller i dagvattenbrunnar, kommer samtliga vattenkranar i garagen tas bort.

Därför kommer eluttag i ditt garage att plockas bort
I många garage finns det uttag för el och motorvärmare. Under 2023 kommer alla dessa eluttag att monteras bort. Det här är ett resultat av att vi sett att elförbrukningen i garagen har skjutit i höjden på grund av att man har laddat sin elbil i garaget eller haft egna värmefläktar. Det här är inte tillåtet och kan i värsta fall utgöra en brandrisk. För att ladda elbilar behövs en annan typ av eluttag.

Så gör du som vill ladda din elbil
Det finns laddplatser för elbilar på Skänningevägen 6, Katarinas Gränd, Kapellgatan och Kyrkogatan i Mjölby och på Hemvägen i Mantorp som du kan använda. I samband med våra nyproduktioner i Mantorp (Kristallen) och Skänninge (Mjölbygatan 12) förbereds också laddplatser. Vi planerar att installera fler i våra bostadsområden vid behov.

Är du i behov av ett extra förråd?
Har du saker i ditt garage nu som du inte får förvara där kan du vända dig till bobutiken för att hyra ett förråd istället. Bobutiken når du på telefon 0142-854 54 vardagar klockan 10-12 och 13-15 eller genom att mejla till bobutik@mjolbybostad.se

Vad händer nu?
Som vi skrev först här i informationen kommer vi på Bostadsbolaget påbörja en inventering av alla garage i år. Alla hyresgäster som har ett garage kommer få ett meddelande via sms och epost ungefär en vecka innan inventeringen drar igång. Vi använder oss av huvudnyckel för att komma in i ditt garage. Märker vi att garaget används som förråd, verkstadslokal, hobbylokal eller liknande eller att ordningsreglerna inte följs kommer hyresavtalet att sägas upp.

Passa på att uppdatera dina kontaktuppgifter på mina sidor här på vår hemsida eller genom att kontakta bobutiken, så att informationen säkert kommer fram till dig.

Din hyra för garaget förblir oförändrad
Varje år har vi hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen där vi sätter ny hyra för kommande år. I och med att vi har planerat för den här inventeringen – där möjlighet till el och vatten nu tas bort – har inte hyrorna för garagen höjts de senaste åren.

Har du frågor eller vill veta mer?
Tveka inte, hör av dig till:

Peter Gustavsson, Boende- och utvecklingsansvarig
Telefon: 0142-854 69
Epost: peter.gustavsson@mjolbybostad.se

Anders Loinder, Fastighetschef
Telefon: 0142-854 56
Epost: anders.loinder@mjolbybostad.se

gröna garage