Bostadsbolaget bygger 60 hyresrätter i Mantorp

Äntligen kan Bostadsbolaget bygga fler hyresrätter i Mantorp!
60 lägenheter uppförs i det helt nya kvarteret Kristallen intill Riksvägen, med planerad inflyttning 2023.

Mantorp är en lugn och gemytlig ort, med goda pendlingsmöjligheter, som lockar allt fler invånare. Samhället har expanderat med nya villaområden de senaste åren men här finns också en stor efterfrågan på hyreslägenheter, något som syns tydligt i Bostadsbolagets intressekö. För att få en lägenhet i Mantorp krävs idag köpoäng motsvarande cirka tre år.

Många lägenheter i ett projekt
Redan 2015 köpte Bostadsbolaget tomten på Häradsvallen, med avsikten att bygga lägenheter. Tomten ligger i anslutning till Bostadsbolagets hus på Magasinsvägen.
-Vi arbetar långsiktigt och har varit drivande för att få fram en ny detaljplan för bostäder här. Det känns bra att vi nu är framme vid byggstart och att vi dessutom kan tillföra så många lägenheter i ett och samma projekt, säger byggchef Carl-Magnus Miettinen. Kvartersnamnet är inspirerat av att det en gång låg en fabrik som tillverkade kristallkronor på området.

”Bostadsbolaget visar vägen”
Mjölby kommun ser en fortsatt stark tillväxt i Mantorp. Under kommande decennier bedöms orten ha potential att växa från nuvarande drygt 4 000 invånare till 7 000.
-Vi vet att nya bostäder i Mantorp går åt som smör i solsken, och att det råder brist på hyresrätter. Och än en gång ser vi att vårt kommunala bostadsbolag agerar i framkant, och visar vägen. Kvarteret Kristallen är ett tillskott i Mantorp som betyder mycket, säger kommunalrådet Cecilia Burenby (S).

Perfekt för pendlare
Det nya kvarteret består av fyra huskroppar ställda i vinkel, vilket ger en fin, bilfri innergård med bland annat lekplats och sittplatser. Husen byggs i två respektive tre våningar, samtliga med loftgångar och hiss. Majoriteten av lägenheterna kommer att bestå av tvåor och treor, vilket är de storlekar som efterfrågas mest, enligt Bostadsbolagets kö. Alla lägenheter får uteplats eller balkong, några av dem inglasade.
-Vi tror att våra nya lägenheter kommer att locka en bred grupp – barnfamiljer, unga och äldre. Kvarteret bidrar till mångfalden av bostäder på orten och att fler som vill bo i Mantorp kan göra det. Med tågstationen ett stenkast bort är läget perfekt för pendlare, säger Carl-Magnus Miettinen

Bostadsbolagets senaste nyproduktion i Mantorp är Vifolka trygghetsboende, med 28 lägenheter, som stod klart i december 2020.

Fakta Kvarteret Kristallen

  • Omfattar: Fyra huskroppar i två och tre våningar, alla med hiss.
  • Lägenheter: 1 st 1 rum och kök 31 kvm, 27 st 2 rum och kök 58-69 kvm, 26 st 3 rum och kök 71-84 kvm samt 6 st 4 rum och kök 94 kvm.
  • Standard: Helkaklade badrum, tvättmaskin och tumlare, diskmaskin, spishäll och inbyggnadsugn, parkett i alla rum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bredband. Rymliga balkonger.
  • Övrigt: 2 allmänna laddstolpar för elbil på området.
  • Hyra: Beräknad hyra för en trerumslägenhet på 71 kvadratmeter ligger på cirka 10 000 kronor i månaden.
  • Inflyttning i två etapper, sommar respektive senhöst 2023.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Olsson, vd Bostadsbolaget i Mjölby torbjorn.olsson@mjolbybostad.se 0142-85460
Carl-Magnus Miettinen, byggchef Bostadsbolaget i Mjölby carl-magnus.miettinen@mjolbybostad.se 0142-85459