Bostadsbolagets nya lägenheter i Mantorp lockade många besökare

Många var nyfikna när Bostadsbolaget öppnade upp sin senaste nyproduktion, kvarteret Kristallen i Mantorp, för allmän visning. Besökarna kunde strosa runt på området och titta in i flera lägenheter av olika storlek. Särskilt den möblerade och stylade trerummaren blev välbesökt. I höst är det inflyttning i två etapper i de 60 nya lägenheterna.

Bostadsbolaget köpte tomten på Häradsvallen redan 2015 och har varit drivande för att få fram en ny detaljplan för bostäder på området. Kvartersnamnet är inspirerat av att det en gång låg en fabrik som tillverkade kristallkronor här.

Mantorp attraktivt
-Äntligen är väl ett passande ord i sammanhanget, när vi snart är framme vid inflyttning! Vi vill erbjuda fler människor en möjlighet att bo i Mantorp. Samhället har expanderat med nya villaområden de senaste åren och nu har vi skapat 60 nya hyresrätter i ett helt nytt kvarter på orten. Och trots den försiktighet som råder på marknaden blev samtliga lägenheter snabbt uthyrda i första etappen. Intresset är också stort för etapp två, säger vd Torbjörn Olsson och tillägger:
-Vi ser att inflyttningen till Mjölby kommun är fortsatt stark. Möjligheten att pendla med tåg både till Mjölby och Linköping gör Mantorp attraktivt för många.

Ljust och välplanerat
En jämn ström av besökare anlände under hela visningskvällen. Många samlades vid den tillfälliga serveringen för att smälta intrycken. En av dem var Britt-Marie.
-Jag bor alldeles intill och har sett husen växa fram. Jag tycker lägenheterna var fantastiskt fina! Ljusa och välplanerade. Här skulle jag gärna bo. Hemma har jag alldeles för mycket trädgård att ta hand om, skrattade Britt-Marie och fick medhåll av vännerna Mona och Kerstin.
Andra hade rest från orter längre bort och funderade på att flytta från sina hus, där de bott i flera decennier.
-Det här är precis en sådan lägenhet vi letar efter. Bra planlösning på liten yta och med avgränsat kök, sade ett par från Skänninge när de gick runt i den möblerade trerummaren.

För alla åldrar
På plats i kvällssolen var också Bostadsbolagets styrelseordförande Jim Kellander (L).
-Det här tillskottet av hyreslägenheter gör det möjligt för många som skulle vilja lämna sin villa, att ta steget att flytta till något mindre och bekvämare. Vi sätter fart på flyttkarusellen så att säga. Det fina är att lägenheterna passar lika bra för både unga och äldre, och även barnfamiljer.
Det man slås av här idag är hur välplanerade lägenheterna är, liksom hela kvarteret. Tack vare husens placering bildas fina gårdsmiljöer, framhöll han.

Gott samarbete
Totalentreprenör för byggprojektet är Teknikbyggarna, där Niklas Hulterström är produktionschef. Även han gladdes åt att få visa det snart färdigbyggda kvarteret för allmänheten.
-Vi har ett gott samarbete med Bostadsbolaget sedan flera år där vi utvecklat en samsyn och flexibilitet som gör att slutresultatet blir det bästa. Ibland behöver nya beslut tas under produktionens gång och tillsammans hittar vi alltid lösningar framåt, sade han.