Extra mycket sopor under julen?

Julklappspapper, snören, kartonger, bubbelplast och så kanske en hel gran. Det blir extra mycket sopor kring jul. Sopor som kan återvinnas och få nytt liv om vi lämnar in det på rätt ställe. Här kommer lite tips till dig:

Julgran – Riktiga julgranar ska till Hulje återvinningscentral. Även trasiga plastgranar ska du lämna på Hulje eller så packas de ihop och förvaras i ett förråd och slängs sedan i samband med att vi har containerdagar på ditt område.

Förpackningar – Alla förpackningar sorteras efter rätt material i våra återvinningsstationer. Kartong för sig och plast för sig.

Julklappspapper och snören – Presentpapper och wellpapp sorteras som pappersförpackningar, det ska inte sorteras i tidningssamlingen. Presentsnören, tejp och etiketter lägger du i vanliga soppåsen för hushållssopor.

Värmeljus och marschaller – Läggs i fack för metall i närmsta återvinningsstation.

Ljusslingor och lampor – Lampor lägger du i facket för ljuskällor i din återvinningsstation. Ljusslingor lämnas in på Hulje eller sparas till nästa containerdag.

Matrester – Har du julmat kvar efter jul? Frys in det som går för senare tillfällen eller omvandla till nya rätter. Har något blivit dåligt sorterar du det som matavfall i gröna påsen.

Öppettider på Hulje återvinningscentral hittar du här.

Julklappspapper