Gatunamn på Kungshöga trygghetsboende

Att vara hyresgäst hos oss innebär så mycket mer än att ha en lägenhet att bo i. Att trivas i sitt hus och område och att kunna vara med och påverka tycker vi på Bostadsbolaget är jätteviktigt.

Därför är det så kul att berätta om det boinflytande som har ägt rum på Kungshöga trygghetsboende. Allt började i vintras när det var som kallast. När vädret var för kallt och för blött att gå ut i, träffades man i någon av korridorerna för att gå en sväng. Det här snappade Håkan, vår fastighetsskötare på Kungshöga trygghetsboende, upp och idén om att låta korridorerna ha gatunamn började ta form.

Hyresgästerna har fått komma med förslag på gatunamn och efter det bestämde vi vilka korridorer som skulle få vilka namn. Totalt 16 gatuskyltar beställdes och vi tillverkade svarta stolpar med knoppar upptill – det skulle ju se så riktigt ut som möjligt!

Och i onsdags var det äntligen dags för hyresgästerna att se vilka namn det blev. Vi bjöd in till invigning och tårtkalas och upp mot 50 personer kom. När vi berättade att huvudkorridoren nu har namnet Kungsleden utbröt det jubel och när hyresgästerna fick höra att ”gatan” till samlingsrummet och köket blev Köksvägen hördes det skratt här och var. Det blev en riktigt lyckad tillställning!

Fakta: På Kungshöga trygghetsboende finns det totalt 69 lägenheter och här bor det ett åttiotal hyresgäster. För att bo på ett trygghetsboende krävs det att man är över 65 år och att man står i Bostadsbolagets kö för trygghetsboende. Hyresgästerna hyr en lägenhet genom Bostadsbolaget och den stora skillnaden mellan dessa och våra ordinarie lägenheter, är att Mjölby kommun har en person anställd på dagtid som arbetar för att främja gemenskap för hyresgästerna.

Mer information om våra trygghetsboenden hittar du här.