Kristallen i Mantorp

Tillhör du dem som länge väntat på att få flytta till ny lägenhet i Mantorp? Nu händer det – Kristallen är snart verklighet och 1 december 2023 flyttar hyresgästerna in på Fallvägen 2, sista etappen i bygget.

60 st Antal lägenheter
Våren 2022 Byggstart
Höst 2023 Inflyttning

Äntligen bygger vi i Mantorp

Vi är i full gång med att färdigställa 60 hyresrätter i kvarteret Kristallen i Mantorp! Projektet har funnit med oss under en lång tid och nu är det verklighet. Detaljplanen vann laga kraft under 2020 och vi är äntligen igång med vår största nyproduktion på mycket länge.

På en tomt nära Riksvägen, i anslutning till våra hus på Magasinsvägen, bygger vi 60 lägenheter fördelat på fyra huskroppar i två och tre plan. Husen har lägenheter på 1 rum och kök, på cirka 31 kvadratmeter, upp till 4 rum och kök på cirka 94 kvadratmeter. Alla lägenheter blir tillgängliga där en del hamnar i markplan och övriga nås med hiss. Husen byggs med loftgångar. En parkeringsplats kommer även att anläggas i anslutning till husen. Att ”kvarteret” heter Kristallen kommer sig av att det för längesedan låg en fabrik som tillverkade kristallkronor på tomten.

I Mantorp bor du centralt i Östergötland med 15 minuters pendling till Linköping och bara fem minuter till Mjölby. På orten har du mataffär, vårdcentral, folktandvård, förskolor och grundskola upp till årskurs 9 samt ett gediget föreningsliv med bland annat fotboll, handboll, ridsport, motorsport och gymnastik. Mantorp är en ort i Mjölby kommun som växer med stormsteg. Under en längre tid har det sålts villatomter och nya områden har vidgat orten. Det är med stor glädje vi nu kan tillföra hyreshus till orten igen.