Tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Publicerad 2021-10-13
I och med att Folkhälsomyndigheten beslutade att de senaste restriktioner kring smittspridningen upphörde 2021-09-29 har Bostadsbolaget nu öppnat upp bobutiken på Burensköldsvägen 6, för spontana besök mellan klockan 13:00-15:00. Vi uppmanar dig som besöker oss att vara frisk, att gärna använda handsprit som finns i lokalen och att du fortsatt håller avstånd till andra besökare. Du kan fortfarande kontakta oss via mejl, telefon eller chatten på hemsidan och klara av de flesta ärenden digitalt.

Vi behöver alla hjälpas åt och tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Mer information om restriktioner och allmänna råd hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida och Region Östergötlands hemsida.

Publicerad 2021-05-03
Från och med den 30 april och två veckor framåt uppmanar Region Östergötland alla länets invånare till en personlig lockdown. Detta är ett ytterligare sätt att försöka få ner smittspridningen i vårt lokala område. Vi på Bostadsbolaget vill påminna om att vi arbetar aktivt med att försöka minska smittspridningen genom att exempelvis stanna hemma om vi är sjuka, hålla avstånd när vi åtgärdar felanmälan hos dig, vara extra noga med städningen av våra gemensamma utrymmen, hitta alternativa lösningar för att du ska kunna titta på lediga lägenheter, inte hälsa genom att ta i hand när vi träffar dig och vi uppmanar att du tar kontakt med oss digitalt.

Under de kommande två veckorna tänker vi särskilt på att:

 • Vi håller minst 2 meters avstånd till alla, oavsett om det är inomhus eller utomhus.
 • Vi uppmanar alla våra hyresgäster att enbart anmäla akuta fel under två veckor.
 • Vi är noga med all handhygien och tvättar händerna och använder handsprit.
 • Alla möten eller träffar med hyresgäster som kan ska ske per telefon, mejl eller digitalt.
 • De underhållsarbeten eller reparationer som redan är inplanerade och som ni hyresgäster informerats om genomförs på ett försiktigt och smittsäkert sätt.
 • Vi planerar inte för några nya underhållsarbeten under de kommande två veckorna.
 • Den del av vår personal som kan arbeta hemifrån ska göra det.

Vi behöver alla hjälpas åt och tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Mer information om restriktioner och allmänna råd hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida och Region Östergötlands hemsida.

 

Så arbetar Bostadsbolaget för att minska smittspridningen

Publicerad 2020-11-05
Bostadsbolaget tar ansvar och vi gör vad vi kan för att bidra till minskad smittspridning. Här kommer fem exempel på hur vi anpassar vår verksamhet under coronapandemin:

Vi som är på jobbet är friska.

 • Är vi sjuka håller vi oss hemma.
 • Vi räknar med att du gör detsamma.

 

Felanmälan

 • När du gör en felanmälan – meddela oss om du är sjuk.
 • Håll dig i ett annat rum under tiden vi åtgärdar felet.
 • Vi har handskar när vi arbetar hemma hos dig.
 • Vi använder handsprit i samband med besöket i ditt hem.

 

Städning av gemensamma utrymmen

 • Vi städar alla våra trapphus varje vecka och vi städar även oftare vid behov.
 • Vi städar extra noga av både handtag och hissknappar.

 

Visningar

 • Vi fortsätter att visa lägenheter.
 • Alla som deltar på en visning ska vara friska.
 • Vi håller fysiskt avstånd och tar inte i hand.
 • Vi visar en person i taget och erbjuder olika visningstider.
 • Vi hittar specifika lösningar i de fall där det behövs, exempelvis för personer i riskgrupp, visningar på trygghetsboenden, visningar där avflyttande hyresgäst hjälper oss med visningen m.m.

 

Kontakt

Bostadsbolaget har stängt för spontanbesök men har öppet som vanligt via telefon och digitalt.

 • Du kan logga in dygnet runt på mina sidor.
 • Du kan chatta med oss här på hemsidan.
 • Du kan mejla till oss på info@mjolbybostad.se.
 • Du kan ringa oss på telefonnummer 0142-85450.
 • Vår jour är alltid öppen och den når du på telefonnummer 0142-16280.

 

Bostadsbolaget stänger återigen för besök!

Publicerad 2020-10-29
Bostadsbolaget följer Folkhälsomyndighetens och region Östergötlands restriktioner och har idag bestämt att återigen stänga vårt huvudkontor för spontanbesök. Detta gäller från och med fredag 30 oktober och tills vidare.

Folkhälsomyndigheten och region Östergötland har beslutat om ytterligare lokala restriktioner för vår närområde. Läget i Östergötland är allvarligt med en kraftig smittspridning och i gällande restriktioner uppmanas alla i Östergötland att hålla fysiskt avstånd, stanna hemma om du är sjuk, avstå alla sociala sammanhang och enbart umgås med de man bor tillsammans med. I restriktionerna finns även en avrådan att besöka fysiska butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i livmedelbutiker eller apotek kan dock göras. Restriktionerna gäller från och med nu och till 19 november men kan komma att förlängas. Mer information om vad som gäller för både Sverige och Östergötland kan du läsa här.

Ska du flytta in eller ut till 1 november?

Bostadsbolaget har stängt för spontanbesök från och med fredagen den 30 oktober. Vi har däremot tillfälligt öppet för in- och utlämning av nycklar för er som ska flytta. De tider då vi ENBART har öppet för er som ska flytta är: fredagen den 30 oktober kl. 10-12 och måndagen den 2 november kl. 7.30-16.00. Självklart ska du som besöker oss vara frisk och vi hjälps åt att hålla fysiskt avstånd till varandra.

Du som flyttar lämnar in dina nycklar till oss utomhus senast kl. 10.00 måndag 2/11 och du som ska hämta nycklar hämtar dessa i vår reception tidigast kl. 14.00 måndag 2/11. Många av er som flyttar kommer vanligtvis kl. 14 och eftersom vi vill undvika köbildning rekommenderar vi att ni som har möjlighet besöker oss senare under eftermiddagen. Vi kommer att begränsa antalet personer som samtidigt får vistas i vår reception för att kunna hålla rekommenderat fysiskt avstånd.

Behöver du kontakta oss?

I de allra flesta fall kan vi hjälpa till genom andra kontaktvägar än just ett besök hos oss. Många av de frågor och ärenden som du behöver hjälp med kan vi lösa antingen via telefon, chatt eller mejl. Därför har vi givetvis fortfarande öppet som vanligt via telefon, mejl och via mina sidor. Klicka här för att hitta alla våra kontaktuppgifter.

Har du ett ärende där du behöver träffa oss personligen kan du boka en tid genom att mejla till info@mjolbybostad.se eller genom att ringa oss på telefonnummer 0142-85450. Dessa bokade besök erbjuder vi under förutsättning att du som kommer är frisk.

Tillsammans kan vi hjälpas åt och göra skillnad!

Bostadsbolaget öppnar för besök igen

Publicerad 2020-09-21
Från och med måndag 21 september öppnar vi upp vårt kontor på Burensköldsvägen igen och välkomnar dig som känner dig frisk och kry. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber även att våra besökare tar hänsyn till rådande riktlinjer. Att stanna hemma om du är sjuk, att vara noga med handhygien och hålla avstånd är fortsatt viktigt.

Vi passar också på att justera våra öppettider för besök vilket innebär att vi har öppet vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00. Vi fortsätter rekommendera att ni som besöker oss gärna får boka en tid för ert besök så att vi kan hjälpa till på bästa sätt.

Hyresgästundersökning gällande corona

Publicerad 2020-07-02
Idag kommer ett urval av våra hyresgäster få möjligheten att delta i en undersökning kring hur vi, som bostadsbolag, har hanterat corona. Undersökningen skickas ut via mejl och sms och som avsändare står AktivBo Analytics. Tack för din hjälp med att delta i undersökningen!

Ökning av våld i hemmet – anmäl om du misstänker något!

Publicerad 2020-04-28
Nu under rådande omständigheter med coronaviruset och att människor isolerar sig mer hemma så ökar tyvärr våld i hemmet. Som medmänniska och granne kan du kontakta Mjölby kommuns socialtjänst eller polis om du tror att någon i din trappuppgång eller grannhus blir utsatt för våld eller på annat sätt far illa.

Är du själv utsatt?
Förutom att kontakta socialtjänsten eller polis finns också Röda korset. För att möta den oro som många upplever på grund av coronakrisen har Röda Korset startat en stödtelefon dit alla som vill kan ringa för att prata om sina tankar och upplevelser. Stödtelefonen är bemannad av Röda Kors-volontärer och personal som är utbildade i krisstöd.

Är du orolig för hur ett barn eller ungdom har det hemma?
Fler barn än vanligt är hemma just nu då många skolor har distansundervisning och fritidsaktiviteter ställs in. Skolan är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för barn som har det jobbigt hemma. Att skolor och andra fritidsaktiviteter begränsas gör att även möten med viktiga vuxna blir allt färre. Vi uppmanar dig som vuxen att höra av dig till barn i din närhet, fråga hur de mår och hur de har det hemma. Din kontakt med ett barn kan göra otroligt stor skillnad. Du kan även vända dig till socialtjänstens familjeteam för råd och stöd. Om du misstänker att ett barn eller ungdom far illa bör du anmäla det till omsorgs- och socialförvaltningen. Du behöver inte veta säkert om något är fel, det räcker med att du misstänker eller känner oro för barnet. Du gör enkelt en orosanmälan via kommunens e-tjänst.

Viktiga kontaktuppgifter:

Polisen:
Vid pågående brott – ring 112 direkt!
Övriga fall – ring 114 14

Mjölby kommun:
Omsorgs- och socialförvaltningens mottagningstelefon – tel: 0142-85220
Familjeteamets rådgivningstelefon – tel: 0142-366200
Råd och stöd
Våld i nära relationer
Kurator, skolsköterska och skolpsykolog

Röda Korset:
Stödtelefon är öppen måndag – fredag kl. 12-16 under coronakrisen. Telefon 0771 – 900 800

Bostadsbolagets boendeansvarig:
Peter Gustavsson, tel: 0142-85469, peter.gustavsson@mjolbybostad.se

Tillfälligt hyresstöd till lokalhyresgäster på grund av Covid-19 (corona)

Publicerad 2020-04-27
På grund av Covid-19 har Bostadsbolaget beslutat att ge ett tillfälligt hyresstöd till de lokalhyresgäster som verkar inom de branscher som regeringen har specificerat i ” Förslag som skickas till kommissionen – föreslagna branscher att ta emot hyresstöd”.

Rabatten utgör 50 % av den fasta hyran för perioden april-20 till och med juni-20. Rabatten erhålles genom ett avdrag på maj- och junihyran. Rabatten för april regleras retroaktivt på julihyran.

Alla våra lokalhyresgäster som tillhör de branscher som regeringen specificerat har fått ett brev från Bostadsbolaget där de erbjuds att kontakta ekonomiavdelningen för att få del av denna rabatt.

Information på olika språk

Publicerad 2020-03-27
Folkhälsomyndigheten har tagit fram information om hur vi tillsammans kan förhindra spridningen av cornaviruset (covid-19) på flera olika språk. Klicka här för att ta dig till den sidan.

Information gällande in- och utflyttning 1 april

Publicerad 2020-03-26
Allmän information
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför valt att stänga vårt huvudkontor för oanmälda besökare. Detta påverkar såklart dig som ska flytta in eller ut ur en lägenhet eftersom receptionen också är stängd tills vidare. För att ändå kunna hjälpa till med nyckelinlämning och nyckelhämtning kommer receptionen vara öppen onsdagen den 1 april för just er som flyttar. Vi har öppet kl. 7.30-16.00 och följande gäller för er som ska lämna in eller hämta nycklar:
Du som ska lämna nycklar:
Du måste lämna tillbaka nycklarna till oss under förmiddagen. Senast kl. 12.00 ska nycklarna vara återlämnade till oss.
Du som ska hämta nycklar:
Vi har öppet för nyckelhämtning under eftermiddagen. Du är alltså välkommen att hämta dina nycklar mellan kl. 13.00-16.00. Många av er som flyttar kommer vanligtvis kl. 13 och eftersom vi vill undvika köbildningar rekommenderar vi att ni som har möjlighet besöker oss senare under eftermiddagen. Om många personer kommer samtidigt kan det vara så att vi begränsar antalet personer i vår reception samtidigt för att kunna hålla de avstånd som rekommenderas.
Är du sjuk eller tillhör en riskgrupp?
Eftersom det är många som flyttar på en och samma dag önskar vi att du som är sjuk eller tillhör en riskgrupp stannar hemma. För att ändå kunna lämna in eller hämta ut nycklarna kan någon annan göra detta åt dig. Vi vill att du i förväg berättar för oss vem det är som kommer för att hämta ut nycklarna så att vi vet att vi lämnar ut nycklarna till rätt person. Du kan meddela oss detta genom att mejla till info@mjolbybostad.se eller genom att ringa oss på telefonnummer 0142-85450.
Ska du flytta tidigare?
Om det är så att du och den person som flyttar ut eller in har kommit överens om en annan dag för själva flytten än just onsdagen den 1 april så önskar vi att ni meddelar oss detta. Vi vill kontrollera så att den som flyttar ut lämnar in alla nycklar och taggar som tillhör lägenheten och att personen som flyttar in får de nycklar och taggar som hör till lägenheten. För att detta ska gå rätt till önskar vi att ni bokar ett besök hos oss den dagen då ni planerar att er flytt ska ske. För att boka en tid kan ni mejla till info@mjolbybostad.se eller ringa på telefonnummer 0142-85450.
Tv-box?
Om du som flyttar från oss har en tv-box från Telia som du tidigare har hämtat ut hos oss ska denna lämnas in till oss i samband med att du lämnar in dina nycklar. Det är viktigt att du kommer ihåg att lämna in din tv-box till oss för att inte riskera att bli debiterad kostnaden för den.
Har du frågor?
Om du har övriga frågor kring hur vi kan lösa nyckelinlämningen eller nyckelhämtningen kan du kontakta oss så att vi tillsammans kan hitta en lösning för dig. Du kan mejla oss på info@mjolbybostad.se eller ringa oss på telefonnummer 0142-85450 så hjälper vi dig.

Tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Bostadsbolaget stänger tillfälligt för besök

Publicerad 2020-03-25
För att undvika smittspridning kommer Bostadsbolagets huvudkontor att ha stängt för spontana besök från och med torsdagen den 26 mars. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har fattat ett beslut om att begränsa vår personkontakt som en extra säkerhetsåtgärd för att minska risken att sprida smitta. Detta innebär alltså att vår reception och bobutik kommer att vara stängd för oanmälda besökare från och med torsdag 26 mars. Detta gäller i första hand till och med tisdagen den 31 mars och förlängs med all sannolikhet under en längre period.

I de allra flesta fall kan vi hjälpa till genom andra kontaktvägar än just ett besök hos oss. Många av de frågor och ärenden som du behöver hjälp med kan vi lösa antingen via telefon eller mejl. Därför har vi givetvis fortfarande öppet som vanligt via telefon, mejl och via mina sidor. Klicka här för att hitta alla våra kontaktuppgifter.

Har du ett ärende där du behöver träffa oss personligen kan du boka en tid genom att mejla till info@mjolbybostad.se eller genom att ringa oss på telefonnummer 0142-85450. Dessa bokade besök erbjuder vi under förutsättning att du som kommer är frisk.

Ska du lämna in eller hämta nycklar i samband med månadsskiftet? Vi räknar med att öppna receptionen onsdagen den 1/4 för er som flyttar in eller ut. Mer information kommer inom kort till er som berörs.

Tillsammans kan vi hjälpas åt och göra skillnad!

Är du sjuk? Stanna hemma!

Publicerad 2020-03-23 Uppdaterad 2020-03-25
Med anledning av coronavirusets spridning ber vi dig som är har luftvägsbesvär, feber, hosta, snuva, nästäppa, halsont eller känner dig allmänt sjuk att inte besöka vår reception, bobutik eller områdeskontor. Är du sjuk vill vi att du stannar hemma oavsett om du varit i ett smittdrabbat område eller inte. Vi uppmanar även vår egen personal att stanna hemma om man känner sig sjuk så att vi tillsammans hjälps åt att undvika onödig smittspridning.
Bostadsbolaget följer självklart Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer och vill betona hur viktigt det är att tvätta händerna och undvika den fysiska kontakt som går. För senaste informationen om coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida, www.folkhalsomyndigheten.se.

Du vet väl om att du kan kontakta oss på flera sätt?
Från och med torsdagen den 26/3 har huvudkontoret stängt för oanmälda besökare men självklart har vi öppet som vanligt via telefon och genom våra digitala vägar. Mina sidor finns både i vår app och via vår hemsida och här kan du exempelvis göra felanmälan, se din hyresavi och söka lediga lägenheter. Det går också att nå oss både via e-post och per telefon. Här hittar du både mejladresser och telefonnummer till oss.
Felanmälan?
Självklart ska du göra felanmälan om du behöver hjälp med något i din lägenhet. Felanmälan gör du antingen via mina sidor eller genom att ringa oss på telefonnummer 0142-85451. Telefontiden för felanmälan är vardagar kl. 7.30-9.00. När du lämnar felanmälan vill vi att du meddelar oss om du tillhör en riskgrupp så att vi tillsammans med dig kan avgöra hur vi hjälper dig på säkrast sätt.

Förståelse och tålamod
Du kan känna dig trygg med att våra medarbetare följer de riktlinjer myndigheterna gått ut med – vi är inte är på jobbet om vi är sjuka. Om många av våra medarbetare behöver stanna hemma från jobbet kan det leda till att vi har längre svarstider och att det tar lite längre tid än vanligt för dig att få din felanmälan åtgärdad. Vi hoppas och tror att du har både förståelse och tålamod med detta.

Aktuell information på vår hemsida och Facebooksida
Här på vår hemsida hittar du alltid aktuell information. Vi uppdaterar vårt nyhetsflöde och vår Facebooksida med ny information som vi behöver nå ut med till er som kontaktar oss. Önskar du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter här under kontakta oss och självklart kan du skicka meddelande till oss på Facebook. Vet du inte vem du ska vända dig till och har allmänna frågor om exempelvis hur Bostadsbolaget arbetar kan du kontakta vår VD Torbjörn Olsson, antingen via mejl eller genom att ringa 0142-85460.