Spadtag för radhusen på Kapellgatan

Bostadsbolaget i Mjölby uppför nu sex radhus med hyresrätt på Kapellgatan 10, Östra Lundby, med planerad inflyttning i november i år.

Radhusen är 104 kvadratmeter stora, i två plan. Varje lägenhet har egen uteplats och parkering vid huset.
– Det här är ett attraktivt boende som påminner om ett egenägt radhus men utan kontantinsats och med hyresrättens alla fördelar, framhåller vd Torbjörn Olsson.

Området Östra Lundby ligger centralt i Mjölby, och består av 330 hyreslägenheter i flerfamiljshus. På den aktuella tomten har det tidigare funnits bostadshus som rivits, vilket innebär att detaljplanen inte har behövt ändras inför uppförandet av radhusen.
– Vi strävar efter att skapa en mångfald i våra områden, genom bostäder i olika storlek, utformning och hyresnivåer. Här får vi in nyproduktion i ett äldre område, vilket är positivt. Det känns bra att utveckla den här tomten nu när Mjölby växer och vi ser ett behov av lite större lägenheter, säger Bostadsbolagets styrelseordförande Jörgen Oskarsson.

Husen, som är så kallade kombohus, är ramupphandlade via Sveriges Allmännytta och levereras nyckelfärdiga av Götenehus.
– Det gör byggprocessen förhållandevis snabb och kostnadseffektiv, och vi kan därmed erbjuda nyproduktion med något lägre hyresnivå än annars, säger Torbjörn Olsson.

Fakta om radhusen

    • Varje lägenhet består av fyra rum och kök i två plan på totalt 104 kvadratmeter, med egen träaltan på cirka 20 kvadratmeter samt egen parkeringsplats vid huset.
    • Köken har vita släta luckor, diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, infälld induktionshäll. De två badrummen är helkaklade. Tvättmaskin och torktumlare ingår som standard.
    • Radhusen byggs av Götenehus.
    • Kombohusen levereras som moduler, som fogas ihop på plats, vilket kortar byggtiden.
    • Kallhyran beräknas till mellan 12 000 – 12 500 kronor i månaden.

 

För ytterligare information kontakta:
Jörgen Oskarsson, styrelseordförande, Bostadsbolaget i Mjölby
E-post: jorgen_oskarsson@bredband.net

Torbjörn Olsson, vd, Bostadsbolaget i Mjölby
E-post: torbjorn.olsson@mjolbybostad.se
Telefonnummer: 0142-85460

Jonas Thornberg, Götenehus
E-post: jonas.thornberg@gotenehus.se
Telefonnummer: 0511-34 56 75