Varning för bedragare

Bedrägerier via falska telefonsamtal och besök i hemmet ökar kraftigt. Mjölby kommun har sammanställt följande information.

Många förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut kortuppgifter, koder eller att logga in via Bank-ID eller bankdosa. Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar. Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig även om du tror att du känner personen.

Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet. Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig. Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid på 114 14 och ta stöd av människor i din närhet.

Närbild på hand och mobiltelefon