I och med ett systembyte kommer inga nya lägenheter publiceras på vår hemsida. 15 december är vårt nya system igång och då kommer vi succesivt börja publicera lediga lägenheter igen.

Felanmälan

Har du ett fel i din lägenhet som du behöver vår hjälp med att åtgärda? Felanmälan kan du göra dygnet runt genom att du loggar du in på mina sidor nedan. Det går också bra att ringa på telefonnummer 0142-854 51. Felanmälan via telefon har öppet vardagar mellan klockan 7.30-9.00. För akuta fel kvällar och helger, ring vårt journummer på telefon 0142-162 80.

Den 15 december lanserar vi ett helt nytt utseende på mina sidor. Alla funktioner finns kvar men de kommer att vara tydligare och bättre anpassade för dig som hyresgäst.  Mellan 11 och 14 december, dagarna innan lanseringen, kan du inte logga in på mina sidor. Det går alltså inte att söka lediga objekt eller registrera felanmälan via mina sidor under de dagarna. Den 15 december är nya mina sidor på plats och du kan logga in igen! När nya mina sidor är på plats är det viktigt att du loggar in och uppdaterar dina kontaktuppgifter.

verktygslåda