I och med ett systembyte kommer inga nya lägenheter publiceras på vår hemsida. 15 december är vårt nya system igång och då kommer vi succesivt börja publicera lediga lägenheter igen.

Mitt P-liden

– tillsammans skapar vi vårt Prästgårdsliden

Aktiviteter under hösten 2023

I vår lokal på Prästgårdsliden 10 har vi följande program
Måndagar klockan 14-16 Mamma- och pappagrupp
Tisdagar klockan 11-13 Översättningsgrupp
Onsdagar klockan 15-17 Handarbetscafé
Torsdagar klockan 14.30 Kulturskolan & Bild och form (endast anmälda deltagare)
Fredagar klockan 15-17 Café med tema

Bakgrund

Vi tror på att skapa arenor där olika grupper i samhället möts och har ett utbyte med varandra. Det är genom dessa möten som vi kan utveckla och öka förståelsen för varandra. Vi har därför startat ett projekt tillsammans med Hyresgästföreningen – mitt p-liden – vars syfte är att öka förståelsen och utveckla boendet till ett trivsammare boende utifrån en problembeskrivning.

Så här kommer projektet att genomföras

Vår idé för en ökad integration bygger på att vi vill öka tryggheten för de boende och stärka relationen till oss på Bostadsbolaget. Vi önskar uppnå ett bostadsområde där man känner en stolthet i att bo och ta hand om. Syftet med projektet är att hyresgästerna kan känna att de har möjlighet att påverka sitt bostadsområde.

Genom samverkan med andra organisationer kommer vi arbeta uppsökande för att utveckla och skapa aktiviteter där hyresgäster i alla åldrar kan mötas och bygga relationer med andra och varandra. Vi kommer bland annat samverka med Mjölby kommun, Hyresgästföreningen, ABF och Studiefrämjandet.

Alma Eklund arbetar som folkrörelseutvecklare på Hyresgästföreningen och är den som håller i Mitt P-liden tillsammans med våra hyresgäster och Peter Gustavsson, boende- och utvecklingsansvarig på Bostadsbolaget.

Hjälp oss

Har du förslag på sånt du tycker att vi borde satsa på eller vill du vara med i det här projektet? Kontakta Peter Gustavsson, boende- och utvecklingsansvarig genom att mejla till peter.gustavsson@mjolbybostad.se

vy över prästgårdsliden