Parkering

Var och hur kan jag parkera?

På vissa av Bostadsbolagets områden gäller 24-timmarsparkering för boende och besökare. Läs mer under Möjlighet att köpa parkeringstillstånd. Enligt lagstiftningen så gäller 24 timmarsregeln måndag till fredag. På lördagar, söndagar, helgdagar och dag före helgdagar får du parkera under obegränsad tid.

Du som bor hos Bostadsbolaget kan på vissa områden hyra garage eller numrerad parkeringsplats.

Här mer hittar du information om hur du söker ledig fordonsplats.

Skylt för parkering framför ett av Bostadsbolagets hyreshus.

Möjlighet att köpa parkeringstillstånd

Securitas.se

Bor du på Smålandsvägen, Kapellgatan och Skattegårdsgatan, Katarinas Gränd 2-4, Sörbygatan 11, Birgittagatan, Smedjegatan 3, Smedjegatan 6, Tunet och Prästgårdsliden i Mjölby samt på Trojenborg, Rosenlund och Vallen i Skänninge och Magasinsvägen 10-34 i Mantorp köper du ditt tillstånd via securitas.se.

Villkoren för att få hyra parkeringsplats är att personbilen skall vara i trafik, det vill säga skattad och besiktad, samt att man ska ha ett gällande hyresavtal för lägenhet hos Bostadsbolaget i Mjölby, i anslutning till parkeringsområdet (man skall bo på bostadsområdet). Max två parkeringstillstånd får tecknas per hyresavtal/hushåll.

Du köper tillstånd för 30 dagar med möjlighet till automatisk förlängning. Det säljs inte fler tillstånd än det finns parkeringsplatser – först till kvarn gäller.

Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 100 kr/månad och köp sker via följande sida:

securitas.se/bostadsbolagetmjolby

Här hittar du instruktioner för hur du skaffar ditt parkeringstillstånd via securitas.se.

Behöver du hjälp eller har du frågor? Kontakta Securitas på telefon 010-470 20 64 eller mejla till parkering@securitas.se

Laddstolpe

Som hyresgäst hos Bostadsbolaget kan du enkelt och smidigt ladda din elbil på flera ställen. Vi har laddstolpar från både Easypark och MER.

MER

Laddar du din bil via MER (det vill säga enbart Bostadsbolagets laddstolpar) betalar du som är hyresgäst 3,60 kr/kwh. Du får då två kronor i rabatt via abonnemanget MER flexibel. Mejla numret på din MER-tagg till info@mjolbybostad.se för att aktivera din rabatt.

Easypark

På Kyrkogatan 15 laddar du din elbil via Easypark. Här ligger kostnaden på 4,70 kr/kwh + parkeringsavgift 3 kr/timme, men du som är hyresgäst hos oss får två kronor rabatt/kwh (dvs betalar endast 2,70 kr/kwh). Kontakta ditt områdesteam för mer information. Betalar gör du via en app från Easypark.

På följande ställen kan du ladda din elbil (en stolpe laddar två bilar samtidigt):

  • Kyrkogatan 15, Mjölby – här laddar du via appen Easypark.
  • Vifolka Trygghetsboende, Mantorp
  • Katarinas gränd, Mjölby
  • Kapellgatan, Mjölby
  • Skänningevägen, Mjölby
  • Fallvägen, Mantorp
  • Mjölbygatan 12, Skänninge

Information om MER hittar du här.

Gällande eluttag i garage och vid parkeringsplatser

I de flesta kallgarage och vid en del parkeringsplatser finns det motorvärmaruttag och i varmgaragen brukar det finnas ett vanligt eluttag. Det är inte tillåtet att göra egna fasta elinstallationer utan endast godkända anslutningskablar och elapparater som inte är fastmonterade får användas. Fastmonterad lysrörsarmatur med stickpropp är ej tillåtet. På grund av brandrisken är det inte heller tillåtet att ladda elbilar eller andra fordon eller att ha frysar inkopplade i garagen. Underhållsladdning av startbatteri är tillåtet.

 

Ordningsregler för garage

Bostadsbolaget inventerar återkommande alla garage för att försäkra att säkerheten uppfylls med avseende av brand och miljö.

Garage är endast till för förvaring av motorfordon med tillhörande utrustning, till exempel däck och hyllor med tillbehör. Reparations- och underhållsarbeten som är störande eller medför intrång på annans plats eller på utrymme som ägs av Bostadsbolaget är inte tillåtna. Även arbeten som medför risk för brand, miljöskador eller annan skada på fastigheten är inte heller tillåtet. Detta innebär att svetsning, slipning, målning, oljebyten, tvätt mm inte får förekomma i garagen. Brandfarliga vätskor får inte heller förvaras i garagen.

Garage som används som verkstadslokal, förråd, hobbylokal eller inte följer ovanstående ordningsregler kommer sägas upp.

Vi kommer inventera alla garage under 2023 och då kommer el- och motorvärmaruttag tas bort för dels ökad säkerhet och dels för att el för att ladda elfordon inte ingår i garagehyran.

laddare till elbil