Parkering

Var och hur kan jag parkera?

På vissa av Bostadsbolagets områden gäller 24-timmarsparkering för boende och besökare (se vidare under möjlighet att köpa parkeringstillstånd). Enligt lagstiftningen så gäller 24 timmarsregeln måndag till fredag. På lördagar, söndagar, helgdagar och dag före helgdagar får du parkera under obegränsad tid.

Du som bor hos Bostadsbolaget kan hyra garage eller numrerad parkeringsplats på ditt område.

Här mer hittar du information om hur du söker ledig fordonsplats.

Skylt för parkering framför ett av Bostadsbolagets hyreshus.

Möjlighet att köpa parkeringstillstånd

Securitas.se

För boende på Smålandsvägen, Kapellgatan och Skattegårdsgatan, Katarinas Gränd 2-4, Sörbygatan 11, Birgittagatan, Smedjegatan 3, Smedjegatan 6, Tunet och Prästgårdsliden i Mjölby samt på Trojenborg, Rosenlund och Vallen i Skänninge och Magasinsvägen 10-34 i Mantorp köper du ditt tillstånd via securitas.se.

Villkoren för att få hyra parkeringsplats är att personbilen skall vara i trafik, det vill säga skattad och besiktad, samt att man ska ha ett gällande hyresavtal för lägenhet hos Bostadsbolaget i Mjölby, i anslutning till parkeringsområdet (man skall bo på bostadsområdet). Max två parkeringstillstånd får tecknas per hyresavtal/hushåll.

Du köper tillstånd för 30 dagar med möjlighet till automatisk förlängning. Det säljs inte fler tillstånd än det finns parkeringsplatser – först till kvarn gäller.

Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 100 kr/månad och köp sker via följande sida:

securitas.se/bostadsbolagetmjolby

Här hittar du instruktioner för hur du skaffar ditt parkeringstillstånd via securitas.se.

Behöver du hjälp eller har du frågor? Kontakta Securitas på telefon 010-470 20 64 eller mejla till parkering@securitas.se

Laddstolpe

I dagsläget har vi en laddstolpe (där två bilar kan ladda samtidigt) på plats på parkeringen utanför vårt hus på Kyrkogatan 15 (bredvid ICA) och en laddstolpe vid Vifolka Trygghetsboende (Mantorp, Hemvägen 2).

Att ladda sin bil vid Kyrkogatan 15 kostar 4.70 kr/kwh + parkeringsavgift 3 kr/timme. Du som är hyresgäst hos oss får två kronor rabatt/kwh (dvs betala 2,70 kr/kwh) om du hämtar en speciell kod i receptionen.

Laddstolpen vid Vifolka Trygghetsboende är kopplad till Bee:s betalningssystem.

https://bee.se/ladda-langs-vagen/

Gällande eluttag i garage och vid parkeringsplatser

I de flesta kallgarage och vid en del parkeringsplatser finns det motorvärmaruttag och i varmgaragen brukar det finnas ett vanligt eluttag. Det är inte tillåtet att göra egna fasta elinstallationer utan endast godkända anslutningskablar och elapparater som inte är fastmonterade får användas. Fastmonterad lysrörsarmatur med stickpropp är ej tillåtet. På grund av brandrisken är det inte heller tillåtet att ladda elbilar eller andra fordon eller att ha frysar inkopplade i garagen. Underhållsladdning av startbatteri är tillåtet.

Laddplats för elbil.