Flytta till Mantorp?

Du som ska flytta till en ny lägenhet, eller får tillgång till ett garage i Mantorp, är välkommen att  att hämta dina nycklar på områdeskontoret på Vetavägen 2 i Mantorp, ingång på baksidan.

Vi har öppet för nyckelhämtning kl. 14.00-15.30 den första vardagen varje månad. Skulle din inflyttningsdag, som vanligtvis är den 1:a, vara på en helg eller röd dag innebär det alltså att du hämtar dina nycklar nästkommande vardag samma tid. Om flyttar du in ett annat datum i månaden kontaktar du ditt områdesteam och bokar in en tid med dem för att hämta dina nycklar. Glöm inte att ta med dig en giltig legitimation.

Svårt att hämta nycklarna själv?

Har du själv svårt att hämta dina nycklar kan någon annan göra det i ditt ställe. Kontakta områdesteamet så att vi vet att vi lämnar ut nycklarna till rätt person. Du kan meddela vår fastighetsvärd Håkan genom att ringa 0142-67 77 85.

välkommen till Mantorp-skylt på Häradsvägen

Adresser i Mantorp

Till områdesteam Mantorp hör följande områden och adressen:

  • Olofstorp – Galoppgränd, Kuskvägen & Travgränd
  • Häradsvallen – Vifolkavägen, Sågvägen, Herrbergavägen, Häradsvägen, Vetavägen & Magasinsvägen
  • Ubbarp – Idrottsvägen, Ängsvägen, Ubbarpsvägen, Hargsvägen, Parkvägen & Tollstadvägen
  • Vifolka Trygghetsboende – Hemvägen

Viktigt att betala hyran i tid

Innan du flyttar in och hämtar ut dina nycklar ska du ha betalt hyran för din lägenhet. Att betala hyran, och göra det i tid, är jätteviktigt. Du betalar alltid hyra för kommande månad och vanligast är att förfallodatumet är den sista vardagen varje månad. Betalas inte hyran i tid skickas automatiskt ett inkassokrav ut där det tillkommer en avgift på 180:- och dröjsmålsränta.

Elabonnemang i din lägenhet

Vanligtvis ingår både värme och varmvatten i våra lägenheter, däremot måste du själv teckna ett avtal för ditt elabonnemang. Tänk på att du måste säga upp ditt elabonnemang när du flyttar. Mer om hur du gör det hittar du på hemsidan för just ditt bolag. I Mantorp är det Tekniska verken i Linköping som står för elen. Registrera dig och läs mer på Tekniska verkens hemsida.

TV och fiber i din lägenhet

Alla lägenheter hos oss är uppkopplade till fiber via Mjölby stadsnät, Utsikt. De kanaler som ingår i hyran är SVT 1, SVT 2, Kunskapskanalen, Barnkanalen, SVT Play och TV 4 och för att se på dessa kanaler krävs det att du har en tv-box från Telia. Denna kan du kvittera ut på ditt områdeskontor i samband med att du hämtar dina nycklar. Det ingår även 1 Mbit surf i hyran. Önskar du fler kanaler eller mer surf hänvisar vi till utsikt.se för att läsa mer om de olika leverantörer som finns hos dem. Information om Bostadsbolagets TV- och internetutbud.

Hemförsäkring

Det är viktigt att du som hyresgäst har en hemförsäkring för att skydda ditt hem och dina ägodelar om något oförutsägbart skulle inträffa. Bostadsbolaget har som krav att du måste ha en hemförsäkring när du hyr av oss. Genom ett samarbete med Länsförsäkringar Östergötland erbjuds möjligheten att teckna en hemförsäkring via dem till mycket förmånligt pris. För mer information besök Länsförsäkringars hemsida.

Besiktning av din lägenhet

I samband med att du hämtar ut dina nycklar får du även en kopia på besiktningsprotokollet. Det är en sammanställning av lägenhetens skick som gjordes i samband med uppsägningen. Hittar du exempelvis hål i väggen som inte finns med på besiktningsprotokollet har du en vecka på dig att rapportera detta till ditt områdesteam. Läs noga igenom besiktningsprotokollet och rapportera eventuella fel så att du själv inte riskerar att bli återbetalningsskyldig för något du inte har gjort. Är du inte nöjd med städningen ska detta också rapporteras till ditt områdesteam.

Förråd, tvättstuga & soprum

Det är inte alltid man kommer ihåg att titta på förrådet och tvättstugan som tillhör lägenheten, eller var man ska slänga sina sopor, när man är på visning av en lägenhet. Hittar du inte dessa när du har flyttat in är det bara att du kontaktar ditt områdesteam på telefon 0142-67 77 85.