Snö och halka – så arbetar vi

Vi följer väderleks- och snörapporterna noga och har alltid snöjour – oavsett dag eller tidpunkt. Vår snöröjning har vi lagt ut på entreprenörer vilket innebär att vi har folk som hjälper oss med snöröjningen runt våra drygt 2 600 bostäder vintertid.

Vi försöker alltid ta hand om snön så snart som möjligt, men vid större snöfall ber vi om lite tålamod. Har snön vräkt ner kommer det ta till dagen efter för oss att efterjustera. Vi jobbar på så fort vi kan.

Vilka skottar åt oss?

Våra entreprenörer har det övergripande ansvaret för att ta hand om snö och halka. Det är de som har jour och rycker in på tidiga mornar, kvällar och helger. Så snart vår egna personal börjar jobba hjälper de till med mindre maskiner och handskottning. Du som bor i hus med egen ingång ansvarar själv för att skotta gången från de gemensamma ytorna till din entré.

När på dagen börjar vi skotta?

Med hänsyn till våra hyresgäster börjar vi snöröjningen tidigt på morgonen på vardagar och kör finputs med maskin nära hus efter klockan 5.00. Vid lunch ska det vara skottat så det är öppna ytor på parkeringar, gångvägar och framför entréer om vi har börjat tidigt på morgonen. På helger gäller samma upplägg fast då startar vi klockan 7.00.

Hur mycket snö måste det komma för att vi ska börja skotta?

De generella riktlinjer som vi arbetar efter är att vi börjar skotta vid avslutat snöfall om det har kommit minst 3 cm snö eller när det har fallit minst 5 cm snö när det fortfarande snöar. Fortsätter det att snöa hela dagen fortsätter vi med skottningen. Så snart vi har röjt undan snö ska området sandas – allt för att minimera risken för halka.

Hur prioriteras skottningen?

Vi börjar alltid med att öppna upp vägar och stora gångar. Vi lägger inte upp snöhögar på hyrda parkeringsplatser och blir det stora snöhögar som ligger i vägen ska dessa transporteras bort. Där efter tas snön bort vid återvinningsrum, molokar (där du slänger dina hushållssopor), papperskorgar, bommar och parkeringar. Vår egna personal följer upp och ser till att gångvägar är ordentligt skottade och sandade. Kanter av snö som blir kvar framför garageportar ansvarar respektive hyresgäst för.

Kontakt

Om du har frågor eller synpunkter om snöröjningen hos oss vill vi att du i första hand vänder dig till felanmälan och i andra hand till ditt områdesteam. Felanmälan kan du som vanligt göra via mina sidor eller på telefonnummer 0142-85451 vardagar kl. 7.30-9.00. Telefonnummer till ditt områdesteam hittar du här.

Tänk på att

  • Man aldrig kan vara helt förberedd, ibland överraskar ett snöoväder oss.
  • Vid snö och slask blir trapphusen snabbt smutsiga. För allas trevnad stampa gärna av dina skor innan du går in.
  • Vi kan aldrig garantera att det är halkfritt efter vi har skottat och sandat. Ta det därför lite extra lugnt när du ger dig ut i vinterväglaget.
Person skottar snö från trappa